Bronz Çağı döneminden kalma mezar bulundu
Arkeologlar, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Stonehenge anıtın altına yapılması planlanan tünel projesi kapsamında kazılara başladı.
Arkeologlar, İngiltere’deki 5 bin yıllık Stonehenge anıtına yapılması planlanan otoyol ve tünel projesi kapsamında kazılara başladı. 1986 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edilen, İngiltere'nin Wiltshire kenti Salisbury Düzlüğü'nde bulunan Stonhenge, her biri yaklaşık 4,1 metre yüksekliğinde, 2,1 m genişliğinde ve yaklaşık 25 ton ağırlığında dikili taşlardan oluşan bir çemberden meydana geliyor.
DERİ VEYA METAL İŞLEMEK İÇİN KULLANILABİLECEK YAPI KEŞFEDİLDİ
Wessex Archaeology tarafından yapılan yeni kazıda, 2 bin 500 yıl önce öldüğü düşünülen iki insanın kemikleri ile küçük bir atölye bulundu. Arkeologlar C şeklindeki yapının ise etrafındaki hendeklerde çakmataşları bulunduğu ve bu durumun onun metal veya deri işleme gibi bir işlemin yapılması için kullanılmış olabileceğini söyledi.
İNŞA EDENLERİN KİMLİĞİNİ ÇÖZMEYE DAHA YAKINIZ
Bununla birlikte araştırmacılar, Stonehenge’ın güneyinde, muhtemelen taş çemberi inşa eden ya da onu ziyaret eden kişiler tarafından bırakılan neolitik yivli çanak ve çömlek parçaları buldu. Kazıyı yöneten arkeolog Matt Leivers, "Bu bölgede binlerce yıl öncesinde yaşayan insanlara dair çok fazla kanıt bulduk. Her parça bizi anıtı inşa eden kişilere biraz daha yaklaştırıyor” ifadelerini kullandı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.