Contemporary gelişmenin de sembolü
Dünyanın en saygın uluslararası galerileni, yerli ve yabancı koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul'da buluşturan Contemporary, iki günde 28 bin kişiyi ağırladı. Yorumcular, Türkiye'nin çok kısa süre içerisinde ekonomisi sanatla büyüyen ülkeler arası
Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding'in üstlendiği 7. Contemporary Istanbul, koleksiyoner ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.
57'i yurtdışı, 45'i yurt içi olmak üzere 102 çağdaş sanat galerisi ve 612 sanatçı katılımı ile gerçekleşen fuarın ön izleme gününde çoğunluğunu koleksiyonerlerin oluşturduğu 10 bin ziyaretçi fuarı gezdi. 25 Kasım 2012 tarihine devam edecek Contemporary Istanbul'u ilk 2 günde ise 28 bin sanatsever ziyaret etti.
Portekizli Cordeiros Galeri'de görülebilecek 2 milyon dolar değerinde Andy Warhol tablosu, Marlborough Gallery'de ressam Botero'ya ait 700 bin dolarlık tablo ve Opera Galeri'de sergilenen Yan Pei Ming'e ait 650 bin euro' luk eser sanat tutkunlarının ilgisini çeken eserler arasında yer alıyor. İkinci günün sonunda eserlerin %32'i sahiplerini bulurken Andreas Gursky'nin 400 bin Euro değerindeki "Bangkok No.4" isimli eseri sahiplerini bulan eserler arasındaydı.
Dünyanın en önemli galerileri arasında yer alan Marlborough Gallery, Haunch of Venison, MaM- Mario Mauroner Contemporary Art, Cordeiros Galeria, Opera Gallery ve Micheal Galerie Schultz'un yanı sıra Türkiye'den art ON, Pi Artworks, NON, Galeri Mana, Pilot, Rampa, Galeri Elipsis, Pg Art Gallery ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Dünyaca ünlü çağdaş sanatçılar Damien Hirst, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Andreas Gursky, Fernando Botero, Slinkachu, Keith Haring'in eserleri ile beraber Türkiye'den en önemli sanatçıların eserleri görülebilecek.
'EKONOMİK GELİŞME SANATA YANSIYOR'
CI Dialogues konferans serisinin ilk günü 22 Kasım'da Bloomberg'den canlı yayınlanan "Kurumlar, Ekonomi ve Sanat" başlıklı ve Phillips De Pury müzayede evi eş kurucusu Simon De Pury, Marlborough Gallery ortak kurucusu Pierre Levai, Akbank Private Banking'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı ve Contemporary Istanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın tartıştığı oturumda, Simon De Pury ve Pierre Levai "ekonominin geliştiği ülkelerde sanat piyasasının geliştiğini, bu örneklerin hem Amerika'da hem Avrupa'da 2. Dünya savaşı sonrasında görüldüğünü ve toplumlarda ekonominin büyümesine paralel olarak sanat piyasanın da büyüdüğünü ve Türkiye'nin bu anlamda çok kısa süre içerisinde ekonomisi sanatla büyüyen ülkeler arasında yer alma potansiyelinin çok yüksek olduğunu" belirttiler.
HOLLANDA, ERMENİSTAN VE KORE ÖZEL KONUK
"New Horizons - Yeni Ufuklar" bölümünde yer alan Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden galeriler, Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. Yılı kutlamaları kapsamında Mondriaan Fund ve Hollanda Konsolosluğu'nun desteğiyle "Hollanda'dan Çağdaş Sanat" bölümünde yer alan galeriler, son 2 yıldır Ermeni sanatçıların yer aldığı "Ermenistan'dan Sanat" bölümü, Uzakdoğu'nun en önemli merkezlerinden Kore'den çağdaş sanat eserlerinin sanatseverlerle buluşacağı "Kore'den Çağdaş Sanat", fuar süresince düzenlenecek konferans serisi CI Dialogues, kapanış partisi, özel etkinlikler ve İstanbul'un ilk sanat haftası Art Istanbul sanat haftası sanatseverleri bekleyenler arasında.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.