Engelliler hayallerini resimle anlattı
Engelli bireylerin sahip oldukları yeteneklerin gün ışığına çıkartılması amacıyla İSÖM, Kâğıthane, Esenler, Tuzla ve Sultanbeyli kaymakamlık ve belediye başkanlıklarıyla ortaklaşa hareket ederek “Senin Hayalin Bizim Hikâyemiz” adlı resim yarışmaları ve k
Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla 4 ayrı ilçede düzenlenen sergiler öncesinde il milli eğitim müdürlüklerine bağlı ilköğretim okullarının da katıldığı resim yarışmaları yapıldı. Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlilerinin jürilik yaptığı yarışmalar sonrasında dereceye giren resim eserleri 3-4-5 Aralık tarihlerinde 4 ayrı ilçenin kültür merkezlerinde tertip edilen özel sergilerde sanatseverlerle buluştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) İSÖM-X Müzik Grubu, Sultans of Sultanbeyli Müzik Grubu,Mehter Ekibi, Horon Ekibi ,Sarıyer Müzik Grubu, İSÖMBUL Müzik Grubu, Çekmecenin Yıldızları Müzik Grubu, Sıra Gecesi Grubu, Bağcılar Müzik Grubu ve Sadabad Grubu yapmış olduğu gösterilerle izleyicilerden büyük alkış aldı.
Kâğıthane, Esenler, Tuzla ve Sultanbeyli ilçelerinin kültür merkezlerinde sergi açılışları için ayrı ayrı törenler düzenlenerek başarılı olan öğrencilere Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan ile İSÖM Müdürü Bekir Köksal Tarafından ödülleri takdim edildi.
1 MİLYON 919 BİN SEANS EĞİTİM
Ödül törenlerinde İSÖM Müdürü Bekir Köksal kısa bir konuşma yaparak, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde engellilere hizmet noktasında küçük bir birim olarak açılan Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nin bugün İSÖM adıyla 111 binin üzerinde, 24 ayrı merkezle hizmetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Engelli bireylerin yetenekle, eğitimle, kültür ve sanatla sosyal yaşamın doğal üyeleri olabilmeleri amacıyla günümüze kadar 1 milyon 919 bin seans eğitim programı düzenlediklerini açıklayan Köksal sözlerini şöyle sonlandırdı; “Şu ana kadar 190 bin 266 vatandaşımızın katıldığı sosyal organizasyonlarla da toplumumuzda beraberlik kültürünün oluşmasına büyük katkı sağladık.”
SANATLA MOTİVASYON
Hem Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim alan öğrencilerin, hem de İSÖM Merkezlerinde eğitim alan yetenekli engelli bireylerin zihin ve gönül emeği olarak ortaya koydukları eserlerin “Senin Hayalin Bizim Hikâyemiz” adlı sergilerde halkın beğenisine sunulması, engelli bireylerin kendilerini geliştirebilmeleri ve bireysel öz güvenlerinin pekişmesi açısından özel bir motivasyona sahip.
600 SANATSEVER GEZDİ
İSÖM bünyesinde çalışan alanında uzman sanat eğitmenleri tarafından resimden ebruya, makromeden takı tasarımına, film yapımından müziğe değin pek çok ayrı dalda sanat eğitimleri veriliyor. Belli bir müfredata ve eğitim disiplinine uygun verilen eğitimler neticesinde engelli bireyler tarafından yapılan eserler, düzenlenen sergilerle halkın beğenisine sunularak, toplumumuzda engelli bireye karşı sevgi ve saygıya dayanan yeni bir beraberlik kültürü geliştirilmeye çalışılıyor. “Senin Hayalin Bizim Hikâyemiz” resim sergileri 3 gün boyunca sanatseverler ve vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. “Senin Hayalin Bizim Hikayemiz” adlı sergileri yaklaşık olarak 600 sanatsever gezme fırsatı buldu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.