Esenler’ de ‘Şehir Dersleri’ projesi başlıyor
Esenler’ de, kentlerin bugününü ve geleceğini kurgulamak amacıyla düzenlenecek olan ‘Şehir Dersleri’ projesinin tanıtımı, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi
Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nin ÖNDER İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ile ortaklaşa düzenlediği "Şehir Dersleri" projesinin tanıtımı yapıldı. Türkiye genelindeki imam hatip ve üniversite öğrencilerinin kentleşme ve şehir bilinci oluşturulması amaçlanan projenin tanıtımı Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, ÖNDER İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ile öğrenciler katıldı.
“İSTANBUL DÜNYANIN MERKEZİ”
Programda konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, İstanbul merkezli şehir dersleri yapılacağını belirterek, “İstanbul dünyanın merkezi olduğu için şehir derslerinin İstanbul’da olmaması mümkün değil. Napolyon’un bir sözü var; 'Dünya tek devlet olsaydı başkenti İstanbul olurdu’ diye. İstanbul Batı Roma’nın 496’da yıkılmasından sonra 1923 senesine kadar dünyayı yöneten şehirdir. Yani İstanbul’dur. Sonra da cumhuriyetin kuruluşuna kadar başkent olmuştur. Halen de dünyanın önemli kentlerinden birisidir.” dedi.
“ŞEHRİMİZE RUH KATMAMIZ GEREKİYOR”
ÖNDER İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ise, “Eskiden çok daha genel başlıkları konuşurduk. İmam hatiplilerle ilgili biz Anadolu’ya gidince, İstanbul’da onları ziyaret edince, eski mezunlarımızla konuşunca imam hatip ruhunun eksikliğinden zaman zaman bahsederiz. Özellikle 28 Şubat öncesinde imam hatiplerin daha iyi olduğunu bu dönemde sayının da artışı ile birlikte bir şeylerin eksik olduğunu söyleriz. Bu eksik olan şeyin ruh olduğunu da söyleriz. Doğrudur. Ruhumuz, heyecanımız ile ilgili eksiklerimiz var. Ama sadece imam hatiplerle ilgili değil, şehirlerimizde ruh ile ilgili eksiklerimiz var. Şehirlerimize de ruh katmamız gerekiyor. Şehirlerimizin var olan ruhunu tekrar canlandırmak açısından böyle projeler çok önemli” şeklinde konuştu
DERSLER 21 KASIM’DA BAŞLIYOR
Kentsel-kırsal mekânı ve planlamayı bütün bileşenleriyle yeniden düşünmek, kentlerin bugününü ve geleceğini kurgulamak ve tartışmak amacıyla düzenlenecek eğitimlerde, alanında uzman akademisyenler ve sosyologlar, gençlere kendi sempozyumlarını yapma imkânı da sunacak. Eğitimlerle yarının mimarları ve kent bilimcilerinin, daha yaşanabilir kentler için geliştirebilecekleri farklı bir bakış açısı kazanması hedefleniyor. 6 hafta sürecek eğitimlerin ilki 21 Kasım Cumartesi günü yapılacak.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.