İstanbul'da en çok kaza nerede oluyor?

İstanbul'da en çok kaza nerede oluyor?

İstanbulluları canından bezdiren trafik sorununa bir de kazalar karışınca sinirler bozuluyor. İşte İstanbul'un kaza haritası.

İstanbul'da  yol  durumunu ve alternatif yolları dinleyicilerine anında paylaşan ve onlardan canlı trafik bilgisi alan Radyo Trafik İstanbul'daki tehlikeli yolları ve en çok kazanın olduğu bölgeleri saptadı.


İstanbul'da 3 ay boyunca en çok kaza olan bölgeleri incelediğimizde en tehlikeli noktanın yine FSM Anadolu - Avrupa yönü ve FSM Avrupa - Anadolu yönü olduğu görülüyor. Mahmutbey Gişeler ise kazalarda 2. sırada önemini koruyor. FSM Köprüsü'nde günde ortalama en az 4 kaza, Mahmutbey Gişeler 'de ise günde ortalama en az 3 kaza meydana geliyor.

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında harita üzerinde İstanbul'da en çok kazanın meydana geldiği noktalar ise şöyle;

1. FSM Köprüsü Anadolu - Avrupa yönü : Genellikle köprü öncesinde ya da Kavacık Kavşak civarında meydana gelen kazalar. Bu bölgede genellikle tırla küçük aracın karıştığı hasarlı kazalar meydana geliyor. FSM Köprüsü trafiğini ciddi anlamda etkileyen kazalardan sonra alternatif  yol  olarak önerilen Çavuşbaşı Orman Yolu da çok yoğunlaşıyor.

2. FSM Köprüsü Avrupa - Anadolu yönü : Özellikle gişe öncesinde ve gişe sonrasında meydana gelen kazalar. Gişe öncesindeki kazalar OGS - HGS şeritleri arasındaki geçişlerden kaynaklı, gişe sonrasındaki kazalar ise köprüye doğru yolun daralmasından kaynaklı meydana geliyor.

3. Mahmutbey Gişeler : TEM Mahmutbey Gişeler - İstoç ve Altınşehir yönlerinde tır sayısının fazla olmasıyla birlikte tırla küçük aracın karıştığı kaza sayısı çok yüksek. FSM Köprüsü'nde meydana gelen kazalardan sonra 2. sırada yerini alıyor.

4. Çamlıca Gişeler : Özellikle saat 10.00'dan itibaren ağır araçların yola çıkmasıyla birlikte TEM Çamlıca Gişeler – Ataşehir ve Samandıra istikametlerinde çok sayıda kaza meydana geliyor. Genellikle kör nokta kazasının yaşandığı bu bölgede kazalar hafif hasarla sonuçlanıyor.

5. Küçükçekmece ve Avcılar : E5 Küçükçekmece - Avcılar ile E5 Avcılar - Küçükçekmece yönlerinde yoğunlukla birlikte küçük hasarlı kazaların oranı çok yüksek. Bu bölgelerde mutlaka her gün en az 2 kaza meydana geliyor.

6.Çobançeşme - Şirinevler ve Merter : E5 Çobançeşme – Şirinevler, Şirinevler - İncirli ile E5 Merter - Cevizlibağ yönlerinde kronik yoğunluk dışında hem ana yolda hem de yan yolda çok sayıda kaza meydana geliyor.

7.Boğaziçi Köprüsü : Anadolu - Avrupa yönü ve Avrupa - Anadolu yönlerinde FSM Köprüsü'nde meydana gelen kaza oranı kadar olmasa da bu bölgede özellikle ölümlü ve yaralanmalı kazalar köprü gişelerinde meydana geliyor.

8.Haliç Köprüsü : E5 Haliç Köprüsü - Topkapı ve Okmeydanı yönlerinde günde en az 2 kez kaza meydana geliyor. Bu kazalar özellikle köprü giriş - çıkış noktalarında yaşanıyor.

9.Beylikdüzü : Genellikle yağışlı havalarda hem Büyükçekmece hem de Avcılar yönlerinde çok sayıda zincirleme kaza meydana geliyor. Bu kazalar ortalama 4 – 5 aracın karıştığı kazalar oluyor.

10.İstoç ve Metris : TEM İstoç – Metris ile TEM Metris - İstoç yönlerinde gün içerisinde meydana gelen hasarlı kaza oranı oldukça yüksek.

11.Küçükyalı : E5 Küçükyalı – Maltepe ile E5 Küçükyalı – Bostancı yönlerinde genellikle 3 aracın karıştığı kazalar meydana geliyor. Bu kazaların da büyük çoğunluğu hafif hasarla sonuçlanıyor. Ancak E5 Maltepe – Bostancı yönünde meydana gelen kazalar köprü istikametlerinde ilerleyenler için ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Bu yüzden sürücüler E5'e alternatif olarak sahil yolunu tercih ediyorlar.

12.Şile Yolu : Özellikle Nevzat Demir Tesisleri civarında - Tepeüstü yönünde çok sayıda kaza meydana geliyor. Genellikle yoğun sabah trafiğinde çok sayıda hasarlı kaza yaşanıyor.

BAHAR AYLARINDAKİ KAZA SAYISI KIŞ AYLARINI GEÇTİ

İstanbul'da Aralık - Ocak - Şubat aylarında toplam kaza sayısı 4,088 iken, Mart - Nisan - Mayıs aylarında toplam kaza sayısı 4,335'e yükseldi. İstanbul genelinde yağmur çok etkili olmasa da sağanak yağışların olduğu günlerde 2 saat içerisinde ortalama 25 kaza meydana geldi.

En fazla hasarlı kaza Nisan ayında, en çok yaralanmalı kaza ise Mayıs ayında yaşandı. Ölümle sonuçlanan kaza oranındaysa değişiklik yaşanmadı. Bahar döneminde her ay yaralanmalı kazalarda ise yüzde 2 artış meydana geldi. Hafta sonu meydana gelen özellikle Mayıs ayında 10.00 – 17.00 saatleri arasında düşüş yaşanırken, 17.00 – 24.00 saatleri arasında artış yaşandı.

Mart ayında toplam 1,411 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 1,293'ü hasarlı trafik kazası oldu. En çok kaza 10.00 – 17.00 saatleri arasında meydana geldi. Nisan ayında toplam 1,466 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 1,342'si hasarlı trafik kazasıydı. En çok kaza 10.00 – 17.00 saatleri arasında meydana geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.