Peynir Üretim Hattı Nasıl Kurulur? Hangi Ekipmanlar Kullanılır?

Peynir Üretim Hattı Nasıl Kurulur? Hangi Ekipmanlar Kullanılır?

Peynir Üretim Hattı Nasıl Kurulur? Hangi Ekipmanlar Kullanılır?

 

 

Tüm süt ürünlerinin üretiminde olduğu gibi peynir üretiminde de tesisin kurulumu aşamasında, yeni teknolojik donanıma sahip olmak ve uluslararası standartlara uygun üretim yapabilmek için bazı ekipmanlara ihtiyaç duyulmaktadır. 

 

Ülkemizde en çok tüketilen süt ürünlerinden biri olan peynirin, pek çok farklı çeşidi bulunmakta, bu da peynir üretimini çeşitli hale getirmektedir. Dolayısıyla üretimi yapılacak peynir çeşidine özel bir planlama ve ekipman ihtiyacı doğmaktadır. Ancak ekipmanlar seçilmeden ve tedarik edilmeden önce peynir üretilecek peynir çeşidini ve miktarını belirlemek gerekir. 

 

Peynir üretim hattı kurulumu sürecinde bütün bunların yanı sıra, üretim kapasitesini belirleyen de iş gücüdür. Bununla orantılı olarak üretim maliyeti ortaya çıkmaktadır. Tam da  bu noktada hem uygun maliyetli hem de uluslararası kalite standartlarına uygun ve dünya pazarında yer edinebilecek üretim yapmak açısından, son teknolojik ekipman sağlamak ilk gerekliliklerdendir. 

 

Böylece üretim kapasitesi artar ve üretimin kalitesi artarak, aynı oranda maliyeti düşer. 

Peynir üretim hatları; kaşar peynir üretim hattı, lor peynir üretim hattı, beyaz peynir üretim ünitesi ve hellim peynir üretim hattı olarak çeşitlendirilebilir. Tedarik edilecek makina ve ekipmanlar ve fiyatlandırmaları, firmanın üretim kapasitesine ve üretim yapacağı çeşide göre değişiklik gösterir. 

 

Öncelikle peynirin elde edilmesi için çiğ süt üretimi yapmak isteyen firmalar bu üretim için de ekipmanlara ihtiyaç duyar. Bunun yanı sıra depolama tankları, kaynatma kazanları, depo, süzme tekneleri gibi temel ekipmanları edinmek şarttır. Ancak bütün bunların tedariki ayrıntılı bir maliyet kalemi hesaplanmalı, üretim hattının tüm üretim mekanizmasının temel kaynaklarına( elektrik, su, işgücü, pazar ağı gibi)  ulaşımı kolay bir konumda olmasına dikkat edilmeli ve her sektörde olduğu gibi öncelik hammaddeye ulaşımın kolay olması olmalıdır. 

 

Bütün bu süreç; üretilecek peynir çeşidinin seçiminden, kapasiteye, kapasiteden ihtiyaç duyulan ekipmanların tasarlanması ve tedarik edilmesine, tüm sürecin maliyet hesabına ve mühendislik bilgisine kadar ayrıntılı bir organizasyonu gerekli kılar. 

 

Sektörün öncü markası Uzermak, 22 yıldır dünya pazarında süt ve süt ürünleri üretiminde önemli yer edinen pek çok firmaya bütün bu sürecin başından sonuna kadar yenilikçi ve her seferinde teknolojik trendlere uygun, en çok da müşteri memnuniyeti ve ihtiyacı odaklı kaliteli hizmet sunmaya devam ediyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.