Rahim Filmi HSG için nasıl hazırlanmalıyım?
Rahim Filmi HSG için nasıl hazırlanmalıyım?
Rahim Filmi HSG basit ve hızlı bir işlemdir. Sadece 25-30 dakika kadar sürer, ancak hastaya bağlı olarak daha uzun da sürebilir. Bir röntgen odasında, kadının röntgen makinesinin altındaki masaya yattığı ve sanki jinekoloğu muayenesinde olduğu gibi bacaklarını masaya yerleştirdiği bir röntgen odasında gerçekleştirilir. Uygun hazırlık için bir dizi talimat gerektirmesine rağmen anestezi gerektirmez :
Adet bitiminden sonraki ilk birkaç gün hastanın hamile kalmadığından emin olmak için işlem yapılır. X-ışınları embriyo için zararlı olabilir.
Doktorunuz bağırsakları temizlemek ve görüntü alınmasını kolaylaştırmak için müshil kullanılmasını önerebilir.
Yalnızca doktorunuzun reçetesiyle, işlemin rahatsızlığını azaltmak için sakinleştirici veya kas gevşetici alabilirsiniz.
İyileşme sürecinde adet kanamasına benzer hafif bir rahatsızlık hissedebilirsiniz. Daha iyi hissetmenize yardımcı olmak için bir anti-inflamatuar ilaç alabilirsiniz.
Rahim Filmi HSG işleminden sonraki günlerde hafif kanamanız veya kahverengimsi akıntınız olması normaldir.
İşlemin rahatsızlığını azaltmak ve iyileşmenizi hızlandırmak için sakinleştirici veya kas gevşetici almanıza rağmen hastalar için biraz rahatsız edici bir testtir.
İyi bir teşhis fark yaratır
Günümüzde kadın ve erkek doğurganlığını etkileyebilecek tüm faktörlere ilişkin eksiksiz bir genel bakış elde etmek için kapsamlı ve kişiselleştirilmiş muayeneler gerçekleştirilebiliyor.
Hastanın yaşadığı duygusal ve mali yük artırılmak istenmemekte. Bu nedenle, transfer için seçilen embriyonun kalitesinden hastanın endometriyumunun alıcılığına kadar farklı yönleri değerlendirerek her vaka derinlemesine incelenmektedir.
İmplantasyon başarısızlıklarının veya tekrarlayan düşüklerin neden meydana geldiğini belirlemede çok önemli iki yön olan genetik ve immünolojiye odaklanılmaktadır.
Klostrofobi ve MR
MR'dan korkuyorsanız, insanların geçmişte duyduklarına veya yaşadıklarına dayanarak MR ve klostrofobi (kapalı bir alanda bulunma korkusu) hakkında konuştuklarını unutmayın. Eski makineler genellikle nispeten karanlıktı ve tarayıcının tavanı hastanın yüzüne ve kafasına çok yakındı.
Açık MR, MR sırasında klostrofobik hissetmeyi bekleyenlere yardımcı olmak için aşağıdaki önlemleri almıştır:
Tarayıcılarımız tamamen aydınlatılmış, havalandırılmış ve her iki ucu da açıktır. Açık MR, tarayıcı tünelinde daha geniş açıklıklara ve daha iyi aydınlatmaya sahiptir. Bu makineler, muayene sırasında hastaların konforunu büyük ölçüde artırır ve ayrıca görüntülerin daha net olması için daha yüksek çözünürlük sağlar.
Bazı MR incelemelerinde, görüntülenen vücut kısmına bağlı olarak, kafanızı tarayıcının içinde tutmamıza hiç gerek olmayabilir. Bu, klostrofobi beklentisini veya deneyimini önemli ölçüde azaltır. Örneğin, diz, ayak veya bacak muayeneleri, hastaların MR tarayıcı tüpüne tamamen girmesini gerektirmez; yalnızca bacak tüpün içindedir.
MRG'nizi başarıyla tamamlamanız için en rahat ve en kolay yöntemi bulmaya çalışıyoruz. İyi eğitimli teknoloji uzmanlarımız, endişelerinizi azaltmak için sizinle çok yakın bir şekilde çalışır ve görüntülemenizin gerçekte ne kadar süreceğini size söyleriz. MR muayenenizi nasıl tolere edeceğiniz konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzdan size yardımcı olacak bir plan geliştirmesini istemenizi öneririz.
Genetik Tarama Ultrasonu Yaptırmalı mıyım?
Bu sorunun doğru ya da yanlış cevabı yoktur. Nihayetinde, karar size kalmış. Genetik tarama yaptırıp yaptırmamaya karar verirken kendinize sormanız gereken bazı iyi sorular:
Bu genetik doğum bozukluklarının aile öyküsü var mı?
Down Sendromu, Trizomi 13, Trizomi 18 veya başka bir genetik bozukluk riski olsaydı hamileliğimi sonlandırır mıydım?
Hamileliğimin genetik kusur riskini bilmek, doğum kusuru olan bir bebeğe duygusal veya fiziksel olarak hazırlanmamı kolaylaştırır mı?
Kusurlu doğum ihtimalinden çok daha muhtemel olumlu sonuca odaklanırsam, hamilelikle baş etmem ve hamilelikten zevk almam daha kolay olur mu?
Bu zamanda genetik tarama yaptırıp yaptırmamak tamamen sizin kararınızdır. Bazı kadınlar olabildiğince erken bilgi almayı tercih ederken, diğer kadınlar bunu yapmaz. Hâlâ emin değilseniz, artıları ve eksileri kadın doğum uzmanınızla tartışabilirsiniz.
Temel Anatomi Taraması Ultrason
Bu, insanların en çok dört gözle beklediği ultrason! Tam anatomi ultrasonu tipik olarak yaklaşık 20 hafta veya 5 ayda gerçekleştirilir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu ultrason bebeğin tüm organ sistemlerine bakarak mevcut olduklarından, normal boyutta ve şekilde olduklarından ve doğru yerde olduklarından emin olur.
Tam Anatomi Tarama Ultrasonunda Neler Beklenmeli?
Tam anatomi taraması, transabdominal bir ultrasondur. Radyoloji uzmanı karnınıza sıcak ultrason jeli koyacak ve ardından dönüştürücüyü jelin içinde midenizin etrafına kaydıracaktır. Jel, ses dalgalarının cildinizde dolaşmasına yardımcı olur.
Aranacak çok fazla şey olduğu için, bu ultrason en az 45 dakika sürecektir - fazladan kıvranan bir bebeğiniz varsa, ihtiyacımız olan tüm görüntüleri elde etmek birkaç saat alabilir. Endişelenmeyin, bebeğinizi pozisyon değiştirmeye teşvik edecek pek çok numaramız var - sizden bir tarafa ve sonra diğer tarafa yatmanızı istemek, mesanenizi boşaltmak veya doldurmak, hatta belki etrafta dolaşmak gibi her şey. Bebeğinizin büyümesini ve gelişimini izlemek için ihtiyacımız olan görüntüleri elde etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.
Tam Anatomi Taramasında Ne Arıyor?
Tam anatomi yani 20 haftalık ultrason sırasında bebeğinizin kız mı erkek mi olduğunu öğrenebilirsiniz. Cinsiyetin bir sürpriz olmasını istiyorsanız, kazara kaçırmalarına izin vermemeleri için doktorunuza önceden haber verdiğinizden emin olun.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.