Riskli binada son söz bakanlığın
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kentsel Dönüşümün speküle edilmek istendiğini belirterek, "Bakanlığımız riskli olduğunu onaylamazsa, bina riskli değildir. Bu konuyu da speküle etmek isteyenler var" şeklinde konuştu.
Bakan Bayraktar, Swissotel'deki "Kentsel Dönüşümün Mimarisi Sil Baştan" konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Krizleri aşmanın yolunun inşaat sektöründen geçtiğini belirten Erdoğan Bayraktar, "Son 10 yılda Türkiye'de yaklaşık 5 milyon civarında konut üretildi. Türkiye yapı sektöründe, inşaat sektöründe ve mühendislik sektöründe çok ciddi şekilde tecrübe kazandı. Biz de devlet olarak işi yapa yapa, damdan düşe düşe çok ciddi şekilde tecrübe kazandık. Bunun yansımalarını da görmekteyiz. Bizim müteahhitlerimiz dünyanın her yerinde iş alıp yapabilmektedir. İş seviyesi olarak dünyanın en üst seviyesindeyiz. Türk müteahhitlerinin dünyada oyun kurucu olmasını istiyoruz" dedi.
"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SPEKÜLE ETMEK İSTEYENLER VAR"
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Türkiye'de kentsel dönüşüm seferberliğini başlatmak istediklerini söyleyen Bayraktar, "Bu iş de speküle edilmek isteniyor. Zaten şu anda Türkiye'de kentsel dönüşüm yapılıyor. Birçok belediye bu konuda başarılı. Vatandaş da bunu benimsemeye başladı. Bunları daha radikal bir biçimde yapmamız lazım. Bizim önümüzdeki yasa çok güçlü bir yasa. Şu anda vatandaşın menfaati doğrultusunda neler yapabiliriz onları tartışıyoruz. Bazıları bu hükümet geldi sizin yerlerinizi yıkacak diyor. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bunları yapanlar bu ülkenin önünü tıkamak için söylüyorlar. Bu iş üretimi eksenli ve siyaset üstü bir iştir. Yapacağımız dönüşüm insanlarını korumaya yöneliktir. Hepimizin bu işe siyaset dışı sarılmamız lazım. Burada herhangi birilerine rant elde ettirmek gibi bir şey yok. Eğer buradan bir rant oluşacaksa vatandaşımız bunu sağlayacak" diye konuştu.
"BİZ RİZKLİ OLDUĞUNU ONAYLAMAZSAK, BİNA RİSKLİ DEĞİLDİR"
Fay hatları üzerindeki 6.5 milyon binanın elden geçirilmesi gerektiğini dile getiren Bayraktar, "Biz özel şirketleri, belediyeleri, üniversiteleri yetkilendirdik. Riskli binaları tespit etsinler diye. Özel şirketler yapının riskli olduğunu söyleyebilir. Ama Çerve ve Şehircilik Bakanlığı'nın da riskli olduğunu tespit etmesi lazım. Biz riskli olduğunu onaylamazsak, bina riskli değildir. Bu konuyu da speküle etmek isteyenler var" şeklinde konuştu.
"ARA TEKNİK ELAMANA İHTİYACIMIZ VAR"
Türkiye'nin dünyadaki en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer alacağını belirten Edoğan Bayraktar, "Türkiye iyi yoldadır. Türkiye'nin özel sektörü dünyada işini en iyi bilen bir yapıdadır. Bugün dünyanın her tarafından bütün sektörlerde Türkiye gelişme içerisinde. Onun için biz 4+ 4+ 4 sistemine geçtik. Esas sebebi budur. Hakikaten ara teknik elemanlarımızı iyi yetiştirelim ki dünya ile beraber yarışalım" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.