’Sağlık için, Sağlıklı Süt için’

’Sağlık için, Sağlıklı Süt için’

T.C Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle “Sağlık için Sağlıklı Süt İçin” kampanyası İstanbul’da başladı.

 Sağlıklı süt tüketiminin önemi ve açık sütün sağlık açısından yarattığı tehlikeler konusunda toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla başlatılan kampanya, Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi ve Tetra Pak tarafından yürütülüyor.

  2 ay süresince devam edecek olan “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyası, 15 Ocak Salı günü Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerle başladı. İstanbul halkına 2 ay boyunca açık süt tüketmenin yaratabileceği riskler ve sağlıklı bir gelecek için sağlıklı süt tüketilmesi gerekliliği çeşitli aktivitelerle anlatılacak. İlçelerdeki Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine eğitici video gösterimleri gerçekleştirilmesinin yanı sıra, açık sütün zararları konusunda eğitimler verilecek.



  Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal ile Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler “Sağlık için, Sağlıklı Süt için” kampanyası kapsamında, bir eğitim gerçekleştirdi. 


 Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal sütün çok sağlıklı bir gıda olmasına rağmen uygun koşullarda saklanmadığı zaman mikroorganizmalara açık bir hale geldiğini belirtti. Ünal, bu mikroorganizmaların da pek çok enfeksiyon hastalığına yol açtığının altını çizdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.