Atık piller konusunda öğretmenlere seminer düzenlendi

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) işbirliğiyle Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görevli öğretmenlere, atık pillerin önemi ile ilgili seminer verdi

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) işbirliğiyle Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görevli öğretmenlere, atık pillerin önemi, atık pillerin nerede toplanması gerektiği, pillerin türleri, pillerin ne zaman atık hale geldiği ve okullarda atık pil toplama yarışması konularında bilgilendirme semineri verildi.

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda düzenlenen toplantıya; Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) Çevre Mühendisi Gani Sercan Özkılıç, Çevre Müdürlüğü personeli ve Kartal ilçesindeki okullardan gelen öğretmenler katıldı.

DEĞERLİ METALLER GERİ KAZANILIYOR

TAP adına toplantıya katılarak piller konusunda bilgi veren Gani Sercan Özkılıç atık pillerin çöp olmadığını ve geri dönüştürülebileceğini söyledi. Atık piller ile ilgili eğitimcilere bilgi veren TAP yetkilisi Gani Sercan Özkılıç, pillerin içinde türlerine göre demir, çinko, mangan, nikel, kadmiyum, lityum, kobalt gibi ağır metallerin bulunabileceğini ve atık pillerin kontrolsüz biçimde çevreye atılmasının ciddi kirlenmeye yol açtığını söyledi. Pillerin günlük yaşamımızda kullanımının gittikçe arttığını ve eğer teknolojide çok ani bir değişim olmazsa en az 30 yıl daha pillere ihtiyacımızın olacağının öngörüldüğünü söyleyen Özkılıç, atık pillerin kesinlikle çöpe, ateşe, suya, kanalizasyona,  sokağa atılmaması ve toprağa gömülmemesi gerektiğini belirtti. Atık pillerin TAP veya belediyeler tarafından oluşturulan toplama noktalarından toplanarak kimyasal yapılarına göre ayrıldığını ve ardından Avrupa’daki dönüşüm tesislerine gönderildiğini belirten Özkılıç, pillerden bazı değerli metallerin geri kazanıldığını söyledi.

SIK ŞARJ EDİLEN TELEFONLARIN BATARYA ÖMRÜ UZUYOR

Özkılıç, TAP’ın en önemli faaliyetlerinden birinin de başta okullar olmak üzere çeşitli kuruluşlarda eğitim ve bilinçlendirme çalışması yapmak olduğunu vurgulayarak öğrencilere; atık pillerin çöp olmadığı ve geri dönüşüm için toplanması konusunda bilgi verilmesinde öğretmenlerin çok önemli rolü olduğunu belirtti. Özkılıç, akıllı telefonlar konusunda da yanlış bilgi sahibi olunduğunu, yaygın bilinenin aksine telefonların sık şarj edilmesinin bataryanın ömrünü uzattığını belirtti.

DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜL

Dilek Kars ayrıca Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) işbirliğiyle doğanın pili bitmesin sloganıyla 15 Ekim 2015’de başlayan ve 30 Nisan 2016’da sona erecek olan ‘Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması’ düzenlediklerini, yarışmada dereceye girecek okullara sürpriz ödüller verileceğini belirtti.

Eğitim seminerinin sonunda öğretmenlere, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, içinde karaçam tohumunun bulunduğu ve geri dönüşümlü malzemeden üretilmiş kalemler, atık pil kutusu ve atıklar hakkında bilgilendirici broşür ve afişler dağıtıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

İstanbul’daki Görevine yeni başlayan Murat ATAŞCI öğrencilere sınav kaygısı konulu seminer verdi.