Uzlaşı sağlanması dileğinde bulunan Bozdağ, aksi halde kendilerinin ve milletin yeni anayasa talebinden vazgeçmeyeceğini vurguladı. Bozdağ, BDP'li bir milletvekilinin polise silah çekmesi olayı ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Çirkin bir fotoğraf, haddini bilmez bir yaklaşım olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Esenyurt'ta düzenlenen bir konferansın çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soruları değerlendiren Bozdağ, "82 Anayasası'ndan bugüne kadar milletimiz yeni bir anayasa talep ediyor. Bu bir anayasa sorunu olduğunu gösteriyor. Bizim bu sorunu çözmemiz lazım. O yüzden de Meclis'te uzlaşma komisyonu kuruldu. Bütün partiler eşit temsil ediliyor. Bizim arzumuz bu komisyonun yeni anayasayı uzlaşı ile milletin huzuruna getirmesidir. Önümüzdeki 3 ay içinde Meclis Komisyonu görevini başarı ile tamamlarsa yeni bir anayasa yapma başarısı olarak ortaya çıkacaktır. Biz böyle bir başarıyı arzu ediyoruz." dedi.
Çalışmaların kesilmesi ve ucunun açık hale getirilmesi durumunda sürecin zarar göreceğin ifade eden Bozdağ, ancak böyle bir durumda anayasa talebinin ortadan kalkmayacağını dile getirdi. Bozdağ, "O zaman bizim bu anayasa konusunda başarılı olamayacağımız anlamı da çıkar. Biz yeni anayasa konusunda hazırlıklıyız. Öyle ise bir araya gelip yapmak lazım. Komisyon da kendisine bir yıllık süre istedi. Sonunda ek süre talebi oldu. Bu da makul karşılandı, bir kez daha bir imkan verelim dendi. Ama bu sürenin uzaması durumunda 2014'e baktığınızda mahalli idareler, Cumhurbaşkanlığı, milletvekili seçimleri var. Bu kadar seçimin olduğu bir ortamda biz bu işi yaparız diyenler yanlış söylüyorlar, öyle ise bizim elimizdeki zaman belli. Biz bu takvime göre iş yapmamız lazım." şeklinde konuştu.
2013 yılı içinde bu konuda mesafe alınması gerektiğini anlatan Bozdağ, Meclis çalışmalarının yeterli olmadığını, Anayasa Komisyonları, Meclis ve halkoylaması aşamalarını takip eden sürecin ertelenmesinin ve zaman istenmesinin 'Biz bu işi yapmak istemiyoruz' anlamı taşıyacağını kaydetti.
Uzlaşı sürecinde Türkiye'nin yeni anayasa talebinin ortadan kalkmayacağını anlatan Bozdağ, bütün siyasi partilerin bu konunun muhatabı olduğunun altını çizdi. Bozdağ, uzlaşabildikleri partilerle bir araya gelerek bu talebi yerine getirebileceklerini söyledi. Uzlaşı olmaması durumunda da siyaset kurumunun bu sorunu ortadan kaldıracağını vurguladı