Beyoğlu Kültür Gezileri 100 bine yaklaştı

Beyoğlu Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan kültür gezilerine katılan gençlerin sayısı yüz bine yaklaştı.

   Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi’nce ortaklaşa yürütülen “Beyoğlu Kültür Gezileri” sayesinde her yıl 10 bin genç yaşadığı şehrin önemini anlıyor, tarih ve kültür bilinci kazanıyor.

   Beyoğlu Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan kültür gezilerine katılan gençlerin sayısı yüz bine yaklaştı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi’nce ortaklaşa yürütülen “Beyoğlu Kültür Gezileri” sayesinde her yıl 10 bin genç yaşadığı şehrin önemini anlıyor, tarih ve kültür bilinci kazanıyor. Beyoğlu sınırlarındaki bütün ilkokul, ortaokul ve liselerin öğrencileri ile gençlik derneklerinin dahil edildiği ve yoğun ilgi gören bu gezilere şimdiye kadar 80 binin üzerinde genç iştirak etti.
Göreve başladığı ilk günden beri ilçenin geleceğini kültür ve turizm endüstrisine göre inşa eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gençlerin Beyoğlu’nun ruhunu çok iyi özümsemelerini arzuluyor. Bu vizyon doğrultusunda gençler Gençlik Merkezi’nde eğitiliyor, kültür gezileri ile Beyoğlu sevdiriliyor, yurtiçi-yurtdışı gezileri ve Kefken Çevre Yaz Kampı’yla da kendilerini geliştirmeleri ve ufuklarını açmaları sağlanıyor.

   Beyoğlu’nda yaşayan gençlerin bu güzellikleri yakından tanımaları, yaşadıkları yerin değerini fark ederek daha da sevmeleri, gelecekte burada görev alabilecek donanıma sahip olmaları gerektiğini belirten Başkan Demircan geziler hakkında şu bilgileri verdi: “Hafta içi her gün düzenlenen ve Beyoğlu dışında bazı müzelerin de yer aldığı bu gezilerimiz; özel otobüsümüzde tecrübeli rehberimiz ve sorumlu öğretmenler eşliğinde 45 kişilik gruplarla yapılıyor. Gençlerimize, bu gezileri daha sonraları aileleri, arkadaşları ve öğretmenleriyle sürdürebilmeleri için özel hazırlanmış bir Beyoğlu haritası da hediye ediliyor.
14 ayrı noktayı kapsayan ‘Beyoğlu Kültür Gezisi’, Panorama 1453 Tarih Müzesi ile başlıyor. Ardından Miniatürk, Rahmi Koç Müzesi, Turabibaba Kütüphanesi ve Beyoğlu Belediye binası geziliyor. Burada Tepebaşı’ndaki belediye binamızda hep birlikte yenilen öğle yemeğinden sonra İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Nusretiye Camii, Saint Antuan Kilisesi, Neve Şalom Sinagogu, Galata Mevlevihanesi, Aynalıkavak Kasrı, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ,Türker İnanoğlu Vakfı Sinema-Tiyatro Müzesi ve Harbiye Askeri Müzesi gibi çok önemli mekanlara gidiliyor.

   Kültürel mirasımızın izini sürerek Beyoğlu’nda masalsı bir yolculuk yapan gençlerimiz, gün sonunda evlerine yaşadıkları şehir ile bağları daha da güçlenmiş, tarih ve kültür konusunda bilinçlenmiş bireyler olarak yorgun ama mutlu dönüyorlar.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri