Başakşehir Belediyesi’nin örnek çalışmalarından olan ve 8-14 yaş grubundaki ilçe çocuklarına okuldan arta kalan zamanlarını daha verimli geçirebilmeleri için hizmete sunulan Bilgievleri’nde bilgiye ulaşma, kendini geliştirme imkânı sağlanıyor. Şahintepe, Cevdet Kılıçlar, Cemil Meriç, Güvercintepe ve Akif İnan Bilgievi ile beş bölgede hizmet veren Başakşehir Bilgievlerini 11.162 öğrenci aktif olarak kullanıyor. Üç senedir ilçede faaliyet gösteren Bilgievleri’nden şimdiye kadar 1.150 öğrenci güzel alışkanlıklar edinerek mezun oldu.
Kulüplerde 10 bini aşkın öğrenci
Çocuklara rehberlik hizmeti de veren Bilgievleri’nde 26 kulüp bulunuyor. Eğitim kurumunda Müzik Kulüpleri başlığı altında; Gitar, Keman,Bağlama,Ney,Piyano,Koro; Sosyal ve Eğitici Kulüpler başlığı altında da Tiyatro, Diksiyon, Şiir, Okuma, Bilgisayar, Satranç, Resim, Ebru, İzcilik, Gezi, Basın, Tarih ve Düşünce, Fotoğrafçılık, Sinema, Oyun, Doğa ve Çevre Kulübü, Siyer, Kaligrafi, Sesli Okuma ve İyilik Kulübü yer alıyor. Tüm eğitim ve kulüp çalışmalarının ücretsiz olarak sağlandığı Bilgievlerinin Kulüplerinden şimdiye kadar 10.096 öğrenci yararlandı.
Bilgievleri bünyesinde öğrencilere sınavlara hazırlık desteği de veriliyor. Şahintepe, Güvercintepe ve Akif İnan Bilgievlerinde; etüd hizmetleri kapsamında SBS’ye hazırlık ve okula yardımcı dersler olarak Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, İngilizce dersleri veriliyor. Bugüne dek 5.000’e yakın öğrencinin faydalandığı etütlerin yanı sıra öğrenci ve velilere rehberlik hizmeti de verilerek ailelerin sınav stresi yaşamalarının da önüne geçilmeye çalışılıyor.
Öğrenciler için 25 bin kitap
Bilgievleri’nde öğrencilerin kullanımı için 25. 000 kitap bulunuyor. Bilgievlerinin kütüphanelerden faydalan 7800 üyesi bulunuyor. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için sürdürülen faaliyetlerin en önemlisi ise Okuma Kulübü. Bu kulüpte öğrenciler okuma alışkanlığını artıran ve onlara okuma sevgisini kazandıran pek çok etkinliğe katılabiliyorlar.
Eğlenerek öğreniyorlar
Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri, kendileri için düzenlenen pek çok özel gün ve anma programlarına katılarak sosyalleşiyor. Tiyatro gösterileri, seminerler, söyleşiler, ziyaretler, turnuvalar, gezilerin yer aldığı programlarda öğrenciler yaşadıkları şehrin tarihi ve turistik yerlerini görme şansı yakalıyor, etkinliklerde bizzat yer alarak özgüven kazanıyorlar. İlgiyle takip edilen 293 farklı etkinliğin düzenlendiği Bilgievleri’nde bu çalışmalardan 23.571 öğrenci ve veli faydalandı. Bu programlar arasında Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, özel gün ve geceler, Cevdet Kılıçlar ve Cemil Meriç’i Anma Programı, Kutlu Doğum Programları, Siyer Bilgi Yarışmaları, turnuvalar, kültürel geziler, söyleşiler, tiyatro gösterileri ve okur-yazar buluşmaları büyük bir katılımla gerçekleşti.
Başakşehirli izciler iş başında
250’ye yakın Başakşehirli izciye ev sahipliği yapan Bilgievi izcilik kulübü de yapılan faaliyetlerle öğrencilerde fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişime katkıda bulunuyor. Açık havada gruplar halinde gerçekleştirilen çalışmalarda; zorluklara karşı mücadele eden, bu zorlukları yenmek için çözümler bulan izciler; hem doğada yaşamayı öğreniyorlar hem de eğlenceli vakit geçiriyorlar.
Ev ziyaretleriyle aileler tanınıyor
Bilgievine kayıtlı olan öğrenciler evlerinde ziyaret edilerek, veliler ve öğrencilerle sıcak ilişkiler kuruluyor. Şimdiye dek 2000’e yakın öğrencinin evine yapılan ziyaretler devam ettirilirken Başakşehir bilgievlerinden mezun olan öğrencilerle temas koparılmadan destek sağlanmaya devam ediliyor. 1.150 öğrencisini mezun eden Bilgievleri oluşturduğu “Mezunlar Platformu” ile de iletişim canlı tutuluyor. Geleceğin bilgi toplumunun inşasına katkıda bulunmayı, belediyecilik faaliyetlerinin en önemli başlıkları arasında gören Başakşehir Belediyesi “Her Mahalleye bir Bilgievi” oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.