Hatay'ın binlerce yıllık bir birikime sahip mutfağının İstanbul'daki temsilcisi konumunda olan Hatay Has Kral Sofrası'nın hem sahipleri, hem de mutfak ekibinin tamamı Hataylı... Mutfağa giren malzemelerin çoğu da Hatay'dan geliyor.
HATAY USULÜ ÇİĞ KÖFTE
Has Kral Sofrası'nda tadabileceğiniz yemekler ve garnitürler arasında Hatay mutfağına özgü olarak kâğıt kebabı, tepsi kebabı, tuzda tavuk, humus, tebbuli, ekşili sarma, biberce, abugannuş, mutabbel gibi çeşitlyeri bulabilirsiniz. Hatay'ın çiğ köftelerinin özelliği ise antrikottan ayrılan yağsız etten kaynaklanıyor. Has Kral Sofrası'nın kebapları arasında öne çıkanlar ise paşa kebabı ve vezir kebabı.
TUZDA TAVUĞU TATMADAN OLMAZ
Tuzda tavuk Hatay'ın yöresel yemeklerindendir. İstanbul'da genellikle içi, çam fıstığı, kuş üzümü, kakule, badem, baharatlar ve Pakistan pirincinden oluşan iç pilavla dolduruluyor. Sonra tavuk tuzla kaplanıp fırına veriliyor. Fırında yaklaşık iki saat kalıyor ve tuzun buharıyla pişiyor. Tuz, tavuğun yağını emdiği için çok hafif oluyor. Aynı şekilde tuzda kuzu da yapılıyor. Tabi beş saat kadar vaktiniz varsa.. Hatay Has Kral Sofrası'nın en önemli özelliği ise hijyen, kalite konusunda hem İSO, hem TSE standartlarına uygun ve belgeli olması.