Bölge halkının şikayetleriyle, bir zamanlar balık tutulan, kurbağa sesleri gelen derenin hali içler acısı durumu haber olmuştu. Bölge halkı Balık kalmadığını, kötü kokudan rahatsız olduklarını söyleyerek çözüm bulunmasını istemişlerdi.
MAHALLE SAKİNLERİ İBB’Yİ SUÇLAMIŞLARDI
Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne defalarca talepte bulunduk. Beyaz Masa'ya defalarca kayıt oluşturduk. Ama ne gelen var ne gören var. Yanıt alamıyoruz. 'Tamam beyefendi' diyerek telefonu suratımıza kapatıyorlar" şeklinde konuşmuşlardı.
BEYKOZ BELEDİYESİ DE, TOPU İBB VE İSKİ’YE ATMIŞTI
Beykoz Belediyesi yetkilileri, bölgede bulunan İSKİ Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artan nüfusla birlikte yetersiz kaldığını ve bu nedenle atık suların dere suyuna karıştığını ileri sürerken, bölgedeki bazı fabrikaların da kimyasal atıklarını kaçak şekilde dereye bıraktığı belirtilmişti.
İBB Sözcüsü Murat Ongun, Riva Deresi ile ilgili haberdeki, mahalle halkının ve Beykoz Belediyesi’nin açıklamalarına cevap verdi.
RİVA DERESİ, İBB SORUMLULUĞUNDA DEĞİL
Riva Deresi dahil Karadeniz’e dökülen tüm derelerin ıslahı ve bakımı DSİ sorumluluğundadır. Riva Deresi boyunca yer alan sanayi tesisi, ticari işletme ve maden ocaklarının denetimi ve çevre izinleri de İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yetkisindedir.