Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, araştırmayı biz yapsak ve bu sonuçları açıklasak sivil toplum örgütünün görevi muhalefet yapmak değil diye iktidar tarafından azarlanır muhalefet yapmak için bu araştırmayı açıkladığımız söylenirdi. Araştırma Dünya Bankası tarafından yapılmış biz sonuçlarını değerlendiriyoruz. Genç işsizlik dünya işsizlik oranlarının üzerindedir. İşsizlik gençlerin akıl sağlığı üzerinde olumsuz etkiler meydana getiriyor ve gençleri şiddete ve suça itiyor.
Sağlık çalışanları mülteci durumuna düştü
Sağlık çalışanlarının geçici görevlendirmelerle mülteci durumuna düştüğünü belirten Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, geçici görevlendirmelerin angaryaya dönüştüğü, sağlık çalışanlarının sözleşmeli olarak çalıştırılmasının hedeflendiği, sağlık çalışanlarının emeğini ucuzlatılarak değersizleştirildiği sağlık çalışanlarının mesleki saygınlıklarını kaybetmeye başladıkları bir çok sağlık mesleğinin tamamen itibarsızlaştırıldığı özellikle şiddetin en yoğun yaşandığı acillerden çalışanların kaçmak için çaba harcadıkları ve bu hengame de palyatif çözüm geçici görevlendirmelerle iş götürülmeye çalışılmakta olduğunu ifade etti.
Geçici görevlendirmeler sağlık çalışanlarını canından bezdirmiştir diyen Erözgün, Yıllardır geçici görevlendirme, adeta bir yıldırma, cezalandırma şeklinde uygulanmaktadır. Bugüne değin çalışanların büyük özverisi ile hizmetler aksatılmamış ancak sorunun giderilmemesi ve bir angaryaya dönüşmesi sağlık çalışanlarını canından bezdirmiş olduğunu vurguladı.
Geçici görevlendirmeler yalnızca geçici göreve giden personeli etkilememektedir, çalıştığı birimde kalan tüm çalışanları da etkilemektedir. Onların iş yükleri artmakta, nöbet sayıları fazlalaşmakta, izin olasılıkları azalmaktadır. Yıllık izinlerin olduğu dönemlerde hemşirelerimiz, ebelerimiz, sağlık memurlarımız adeta sürgün gibi görevlendirmelerle canından bezdirilmişlerdir diye konuştu.