Meal Box, 90 Şubeye Ulaşıp 4 Milyon Kap Satış Yapacak

Taze gurme ev yemekleri yapan Meal Box, kurulduğu Haziran 2014'ten bu yana ortalama yüzde 40 büyüdü.

Aylık 1 milyon liralık ciroya ulaşan şirket, yıl sonunda 42 şubeye ulaşmayı planlıyor. Gelecek yıl toplam 90 şubeye ulaşmayı hedefleyen şirket, 4 milyon kap yemek satışı yapmak istiyor. Meal Box'la ilgili DÜNYA'ya bilgi veren Meal Box Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murat Demirhan, bu yılın başında geçtikleri franchising sistemiyle büyüme hızlarını artırdıklarını belirtti. Bugün 20 mağazaya ulaştıklarını ifade eden Demirhan, günlük 5 bin yemek kabın üstünde satış yaptıklarını dile getirdi. Gelecek dönemde pazara yeni markalar getirmek ve yeni perakende formatları ortaya çıkartmak istediklerini kaydeden Demirhan, "2015 yılını en az 42 şube sayısıyla kapatmayı hedefl iyoruz. 2016 yıl sonu hedefimiz ise Meal Box'ı 90 şubeye ulaştırmak. Temmuz ayında yeni yemek projemiz Tencere. com'u piyasaya sürüyoruz. 2015 yılı içinde lanse edeceğimiz üçüncü bir proje de yemek alanında dikey bir alana odaklanacak. Aynı Meal Box ve Tencere gibi tüketicisine artı değerler sunarak kısa sürede hedef kitlesine ulaşacak ve Ev yemekleri satışı yapan Meal Box bu yılı 42 şubeyle kapatmayı hedefliyor. 2016 yılında ise 90 şubeye ulaşmayı planlayan şirket, toplam 4 milyon kap yemek satışı yapmayı öngörüyor. Şirketin aylık cirosu 1 milyon liraya ulaşırken, tencere.com'u da piyasaya sunmaya hazırlanıyor. büyümemizi destekleyecek." dedi. Demirhan, 5 yıllık hedeflerimiz arasında 300 şube sayısına ve aylık 2 milyon sipariş seviyesine ulaşmak bulunduğunu belirtti. Gelecek yıl 3 yeni şehre girecek, yurtdışında Almanya'yı hedefliyor Demirhan, bu yıl haziran ayı itibariyle günlük 5 bin yemek kabın üstünde yemek satışı yaptıklarını dile getirdi. Uzun vadeli planlarının arasında yurtdışında bazı pazarlara açılmak bulunduğunun söyleyen Meal Box Genel Müdürü Murat Demirhan, şimdiden bu konuda Almanya, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya gibi ülkelerden talepler almaya başladıklarını ifade etti. Uzun zamandır sürdürdükleri hazırlıkların ardından İstanbul'dan sonra 2015 sonbaharında Ankara, Bursa ve Eskişehir'de de şubeler açmayı planladıklarını açıklayan Demirhan, "Bu iller için franchising görüşmelerine başladık. Meal Box'ı 2016 sonuna kadar Türkiye'de en az 20 farklı şehre ulaştıracağız ve insanlarımızın tekrar sevdikleri, özledikleri ev yemeklerine kavuşmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

Müşterilerinin yüzde 60'ı kadın Şirketin toplam 100 kişiyi istihdam ettiği bilgisini veren Demirhan, sipariş verilerine göre müşterilerinin yüzde 60'ının kadın olduğunu söyledi. Sitelerindeki başvuru formu yoluyla ayda ortalama 500 franchising başvurusu aldıklarını aktaran Demirhan, şöyle devam etti: "Bunu sağlıklı ve güvenilir ev yemeği servisinin pek çok bölgede ciddi bir ihtiyaç olarak görüldüğü ve aynı zamanda ticari bir fırsat olarak değerlendirildiği şeklinde söyleyebiliriz. İstanbul'un tüm semtlerinden başvurular alıyoruz. İçlerinde öne çıkan ilçeler Beylikdüzü, Şişli, Kadıköy ve Maltepe ilçeleri. Ayrıca Ankara, Bursa, Antalya gibi illerden de oldukça yoğun franchising talepleri alıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şehri Gurme Haberleri

Misafirperver bir kültür mimarı Hasan Usta!
Günlük Hayatımızda Yazma'nın Önemi