Miyom ameliyatı açık ya da kapalı yöntemle yapılır. Yapılan cerrahi müdahaleler sonucunda bayan hastalar rahimlerinde oluşan milyonlardan kurtulurlar. Sezeryana benzeyen açık yöntemde karın bölgesinden kesi atılır ve rahime doğru inilir, buradan miyomlar alınır.
Kapalı miyom ameliyatı operasyonunda ise kesi izi daha az olduğu için hastalar kısa sürede kendilerini toparlayarak günlük yaşantılarına dönebilirler.
Miyom Nedir?
Kadınların yaşadığı yaygın problemlerden biride rahimde görülen miyomlardır. Doğurganlık çağında ortaya çıktığı için gebeliğe engel teşkil edebilir. Ayrıca miyomlar adet düzensizliklerine, aşırı kanamaya, vücut ağrılarına neden olurlar.
Miyom Ne Sıklıkta Görülür?
Miyomların en sık görüldüğü yaş aralığı 30-40 yaş arasıdır. Menopoz dönemi ile birlikte miyomlar küçülmeye başlar ve yaşanan şikâyetler azalır.
Miyom Kimlerde Görülür?
Üreme çağındaki bayanlarda görülen miyomlar, iyi huylu tümörler olarak bilinir. Fakat çoğu zaman kadın vücudunda daha ciddi sorunlara yol açarak miyom ameliyatı operasyonunu zorunlu hale getirir.
Myom (miyom) Nasıl Ve Neden Oluşur?
Miyomlar konusunda oldukça fazla araştırma bulunur. Fakat yapılan araştırmalar miyom oluşumu hakkında net bir bilgi sunmamaktadır. Bu konuda uzman hekimler miyom oluşumunu östrojen ve progesteron hormonuna bağlıyor.
Miyomların Özellikleri
Miyomlar neredeyse her 4 kadından birinde görülür. Pek fazla ağrı ve şikâyete neden olmazlar. Fakat büyük miyomlar ciddi sorunlara yol açtığı için erken dönemde tanımlanıp tedavi edilmesi gerekir.
Miyom Tedavi Fiyatları
Miyomlar büyüklüğüne ve rahimde yerleşim alanına göre farklı şekillerde tedavi edilirler. Dolayısıyla tedavi fiyatları uygulanacak yönteme bağlı olarak belirlenir.
HPV Nedir?
HPV virüsü kadın ve erkeklerin genital bölgesinde ortaya çıkar. Küçük siğiller halinde kendini gösterir. Bulaşıcı olduğu için tedavi edilmesi gerekir. HPV tedavisi için geliştirilen birçok yöntem bulunur. Lazerle yakma en doğru tedavi şeklidir.
HPV Nasıl Bulaşır?
HPV virüsü daha çok cinsel temas sonucu bulaşır. Bu nedenle HPV tedavisi için doktor desteği alınmalıdır.
HPV Belirtileri Nelerdir?
HPV virüsü öncelikle bir kuluçka dönemi yaşar. Ardından genital bölgede ve anüs alanında küçük siğiller halinde kendini gösterir. HPV tedavisi siğillerin çokluğuna göre değişir.
HPV Nasıl Kanser Yapar?
Kadınlarda daha çok görülen HPV virüsü erken dönemde tedavi edilemediği takdirde üreme yollarında kansere neden olur.
Endometriozis (çikolata kisti) Tedavisi Nedir?
Çikolata kistleri ilaçla ya da cerrahi müdahale (laparoskopik) ile tedavi edilir.
Endometriozis Ameliyatı Ne Zaman Önerilir?
Çikolata kistinin büyüklüğü endometriozis tedavisi için yol göstericidir. 5cm büyüklükte olan çikolata kistleri için cerrahi müdahale zorunludur.
Endometriozis Belirtileri Nelerdir?
Çikolata kistleri cinsel ilişki sırasında ve adet dönemlerinde ağrıya neden olur. Ayrıca bir diğer önemli belirti ise kasık ağrısı ve kısırlıktır.
Endometriozis Nasıl Teşhis Edilir Ve Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Endometriozis tedavisi için öncelikle ultrason görüntüleri ile net bir şekilde teşhis edilmesi gerekir. Ardından karın bölgesinden kesi atılarak rahim bölgesinde bulunan yumurtalıklara zarar vermeden çikolata kistleri alınır. Hastaların yaşam kalitesini düşürdüğü için uygun zamanda tedavi edilmesi gerekir.
Endometriozis Gebeliği Engeller Mi?
Çikolata kistleri gebeliği engeller.
Endometriozis de Rahim Alınır Mı?
Endometriozis işlemi sırasında rahimin alınması gerekmez. Çünkü bu hastalık ilaç ve cerrahi müdahale ile düzeltilebilir.
Endometriozis Ameliyatı Riskleri Nelerdir?
İlaç tedavisi ile istenilen netice elde edilemediği takdirde endometriozis ameliyatı yapılır. Özellikle hastalığın erken dönemde teşhis edilmesi ve doğru tedavi yöntemlerinin uygulanması hastanın yaşam kalitesini artıracaktır.
Uzman ve deneyimli doktorlardan alınan yardımlar işlemin başarısı açısından önemlidir. Endometriozis tedavisi için uygun görülen ameliyatın herhangi bir riski bulunmuyor.