Osmanbey’in moda endüstrisinde “marka,” olduğunu belirten Orhan, "Osmanbey’i günde ortalama 5000 civarında alışveriş amaçlı yerli ve yabancı müşteri ziyaret etmekte, yaklaşık 80 ülkeye yolcu beraberi (bavul ticareti) ve resmi kapsamda ihracat yapılmaktadır" dedi. Laleli'nin daha çok Rusya'ya, Bayrampaşa'nın Orta Doğu'ya, Merter'in de iç piyasaya yönelik olduğunu belirten Orhan, İstanbul’da 85 ülkeye ihracat yapan tek bölgenin Osmanbey olduğuna dikkat çekti.
"2013'DE TEKSTİL FUARI DÜZENLEYECEĞİZ"
OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi Orhan, İstanbul’da hazır giyimle ilgili fuar olmadığını hatırlatarak, bunun büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekti. Orhan, 2013 yılında OTİAD olarak tekstil üzerine bir Fashionİst fuarı düzenleyeceklerini anlattı. “Kişilere değil toptancılara yönelik bir fuar yapmayı amaçlıyoruz. Böyle bir fuar olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden Osmanbey İş adamları olarak seneye Aralık ayında abiye ağırlıklı bir Fashionİst fuarı düzenleyeceğiz. Toptancıların bu fuardan çok faydalanacağını düşünüyoruz ve ilerleyen zamanlarda bu fuarı daha sık, özellikle her sene yapmayı hedefliyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
'GÜVENLİĞİ SAĞLADIK'
Osmanbey İşadamları Derneği olarak çevre düzenlemelerine önem verdiklerini anlatan Orhan, önceleri Osmanbey’de hırsızlık olaylarının fazla yaşandığına ama belediye ile ortak yaptıkları bir takım düzenlemelerle bu olayların azaldığına dikkat çekti. "Yeni kurulmuş bir dernek olmamıza rağmen, çevre düzenlemeleri ile müşterilerin can ve mal güvenliğine yönelik yaptığımız çalışmalarla Osmanbey Bölgesinin Modern ve Çağdaş bir alışveriş merkezi olmasında çok büyük katkılarımız olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Haber:Elif Özduran