Şişli Belediyesi’nde iş bırakma eylemini Sarıgül’ün yaptırdığı iddialarını da kuvvetlendiren birçok emare ortaya çıktı.
BU GREVİN ARKASINDA SARIGÜL’ÜN PARMAĞI MI VAR?
Türkiye’de belediye işçilerine en yüksek maaşı veren İnönü; işçilerin Şubat Ayı’nın 5’ila 10’u arasında almaları gereken maaşları 3 gün geçmesinden dolayı özür diledi. İnönü işçilerin maaşlarını Şubat Ayı’nın 22’sinde ödeyeceklerin de sözünü verdi. Bu söze istinaden işçiler İnönü’yü alkışlayarak iş bırakma eylemini sonlandırdı.
GREV SONA ERDİ, 2 SAAT SONRA TEKRAR BAŞLADI
Anlaşarak grevi bırakn aynı işçiler, 2 saat sonra alkışlarla anlaşma yaptıkları yer olan Şişli Belediyesi’ne tekrar gelerek, iş bırakma eylemine devam ettiler. Yaşanılan bu garip durumla da tüm gözler, DSP’nin Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’e çevrilmesine ve bu olayın arkasında Sarıgül’ün olduğu yorumlarına neden oldu.
BELEDİYEDE YAŞANAN BU KRİZ SARIGÜL’E YARIYOR
Bu krizden fayda sağlayacak tek kişinin, DSP Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ve tek zarar görecek kurumun da CHP olduğu olduğu da ortada. Şişli’deki yarışın, CHP ile DSP arasında geçeceğine de kesin gözü ile bakılıyor.
İşte tüm gerekçelerle, bu eylemin arkasında Mustafa Sarıgül’ün olduğu yorumları yapılmaya başladı.
İŞÇİLER MAAŞLARI ÜÇ GÜN GEÇDİ DİYE İŞ BIRAKTI
Şişli Belediyesi işçileri, maaşları 3 gün geçti diye, işçi temcileri ile birlikte belediyeye gelerek, iş bırakma eylem yapabilmeleri için, kanunen maaşlarının en az 20 gün gecikmesi gerekiyor. Bu da yapılan eylemin kanunsuz olduğunu da orta koyuyor.
EYLEM KANUNSUZ VE SENDİKA DA İŞÇİLERİ KULLANIYOR
Bir sendika kanunsuz bir eylemi neden ve hangi gerekçeye göre yapabiliyor. Tüm bu sorular da yine gözlerin Mustafa Sarıgül'e çevrilmesine neden oluyor.
Ayrıca; sendika yöneticileri yaptıkları hatalardan dolayı kanunen işten atılamıyor. Ama işçiler için aynı durum söz konusu değil.
Yani Şişli Belediyesi yetkilileri isterse tutacakları bir tutanak ile işçilerin de işlerine son verebilcek yetkilere sahip.
İŞÇİLER ISLANMASIN DİYE DE EYLEM İÇERİDE OLDU
Şişli Belediyesi, tüm bu yaşanan olaylara rağmen işçilerini düşündü. Şişli Belediyesi yetkilileri hava yağmurlu diye de işçilerin ıslanmamaları için bu eylemin Şişli Belediye binasında içerisinde gerçekleştirmelerine izin verdi.
İşçilerin belediye içerisinde eylem yapmaları da yine kanunen yasak. Bu durumda yine işçilerin işten atılmalarına neden olabilecek. Buna rağmen Şişli Belediyesi yetkilleri her hangibir tutanak tutmadı.
İNÖNÜ SÜREKLİ İŞÇİLERİN YARARINA KARAR ALMIŞTI
Hayri İnönü’nün yaptığı tüm sözleşmelerde işçiler lehine kararlar aldı. İnönü döneminde, Şişli Belediyesi işçileri çalıştıkları süre boyunca belediyeden aldıkları en yüksek maaşa sahip oldular.
Bu imkânları sağlayan Hayri İnönü’ye karşı işçi temsilcilerinin maaşlar 3 gün geçti diye iş bırakma eylemi yapmaları Şişli’de tepki yarattı.
İNÖNÜ İLE SENDİKA TEMSİLCİLERİ ANLAŞTILAR
Şişli Belediye Başkan Hayri İnönü, işçi temsilcileri ile yaptığı görüşmede, maaş ödemelerinin 3 gün geçmesinden dolayı üzgün olduğunu, ama maaşların en geç 10 gün sonra ödeyeceklerinin sözünü verdi. İşçi temsilcileri bu söze tamam diyerek, alkışlarla iş bırakma eylemini sona erdirdiler.
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE ORTALAMA MAAŞ 5.000 TL
Şişli Belediyesi’nde çalışan işçiler, en düşük 4.000 TL maaş alıyor. Bu rakam 7.500 TL’ye kadar da çıkıyor. Türkiye’deki diğer belediyeler arasında Şişli Belediyesi işçilerine en yüksek maaş veren belediye durumunda.
Şişli Gazetesi; Şişli Belediyesi’nde yaşanan bu eylemi ve eylemlerin perde arkasını takip etmeye edecek…