'Şirketler dönüşüme ayak uyduramıyor'

İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, ABD'de yapılan bir araştırmaya göre 1900'lerin başındaki en büyük 100 şirket ile bugünkü en büyük 100 şirket arasında yüzde 85-90'lık bir değişim-dönüşüm yaşandığını belirterek, "Bu

 İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, ABD'de yapılan bir araştırmaya göre 1900'lerin başındaki en büyük 100 şirket ile bugünkü en büyük 100 şirket arasında yüzde 85-90'lık bir değişim-dönüşüm yaşandığını belirterek, "Bu dönüşümü yakalayan şirketler yaşamayı sağladı, dönüşüme adapte olamayanlar ise yarıştan düştü" dedi. 

Kabadayı, Uluslararası İşbirliği Platformu'nun düzenlediği 3. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'nin ikinci gününde "Küresel Düzenin Şekillenmesinde Genç Liderlerden Beklentiler" konulu oturuma katıldı. 

Kabadayı, burada yaptığı konuşmada, dünyada bilginin güç olarak toplumları, büyük kitleleri etkileyebildiğini söyledi. Twitter, Facebook gibi sosyal alanlarda son yıllarda önemli liderler çıktığını anımsatan Kabadayı, toplantıda söz alan liderlerin gelecek 20-30 yılı etkileyeceğini ifade etti. 

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre 1900'lü yılların başındaki en büyük 100 şirket ile bugünkü en büyük 100 şirket arasında yüzde 85-90'lık bir değişim-dönüşüm yaşandığını aktaran Kabadayı, bu dönüşümü yakalayan şirketlerin yaşamayı sağladığını, dönüşüme adapte olamayanların ise yarıştan düştüğünü dile getirdi. 

Buradaki en önemli noktanın eğitim olduğuna değinen Kabadayı, çevrelerin hem ticari alanda hem de sosyal alanda yönlendirici olmaları gerektiğini ifade etti. 

İSGİD olarak eğitime son derece önem verdiklerini anlatan Kabadayı, kendi şirketinde hem kendisi hem de çalışanları için kariyer planlaması yapmaya çalıştıklarının altını çizdi. 

Bugünün konusunun inovasyon olduğunu vurgulayan Kabadayı, "Bilginin gücünü kullanmak lazım. Bugün dünyanın en büyük firmaları kendi alanlarında her şeyi bilginin gücüyle yapıyorlar. Genç liderler hem eğitici olmalı hem de diğer taraftan eğitime açık olmalı. Bir liderde olması gereken en önemli özellik; öğretici, paylaşımcı ve eğitime açık olması" şeklinde konuştu. 

'TEKSTİLDE İNOVASYON ŞART' 

Oturumda söz alan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin ise son yılların milyonerlerine bakıldığında gençlerin inanılmaz işler başardıklarının görüldüğünü söyledi. 

Negrin, "Her şey mümkün. Aklı çalışan, fikri olan, ortaklarını bulan, bir şekilde ekonomisini düzelten herhangi birisi dünya çapında ünlü biri olabilir. Gençlerin buna inanması gerekir" dedi. 

İnovasyon hakkında da görüşlerini aktaran Negrin, özellikle tekstil sektöründe inovasyon yapmayanın yaşayamayacağını belirterek, "Yaptığınız işin ekonomik katkısı olsun ki bulduğunuz bir işe yarasın. Tabii bunun için de dağıtım kanalının olması gerek. Bence yapılması gereken şey başarılı olabilecek insanların önünü açmak. Negatif düşüncenin önüne geçip, gençleri dinlemek gerek. Keşfettiklerine para yatırıp, onları dünya çapında bir yere getirmemiz gerekiyor. Mesela dünya çapında üne kavuşmuş yetenekler var, bizim sektörden. Yeteneklerin değerlendirilmesi gerek. Benim için en önemli konu Türkiye'de üniversitedeki gençlerin önünün açılması gerektiği konusudur" diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri