İstanbul'da Aralık ayı içersinde Kapalıçarşı'da, ardından 150 yıllık İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında, Çarşamba akşamı Galatasaray Üniversitesi'nde, son olarak da Beyoğlu Kemankeş Karamustafapaşa Camii'nde çıkan yangın tarihi yerlere ne oluyor sorusunu akıllara getirdi.
Karaköy Kemankes Karamustafapasa Mahallesi, Gümrük Sokak 24 numarada bulunan Kemankeş Karamustafapaşa Camii'nin imam odasında çıkanyangın, kısa sürede büyüdü. Caminin cayır cayır yandığını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı.Yangın yerine gelen Beyoğlu itfaiyesi caminin ahşap olduğunu görünce, alevlerin tüm camiyi sarma ihtimalini düşünerek Fatih ve Şişli gruplarından da yardımcı ekipler istedi. İtfaiye ekipleri, alevlere merdivenli itfaiye araçlarının üzerinden köpük sıkarak müdahale etti. Yangın, tüm camiyi etkisi altına almadan, kısa sürede söndürüldü. İmam odası kısmen yanarken, namaz kılınan bölümde de maddi hasar oluştu. İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.
Camiinin tarihçesi
Bugünkü Cami 1772 yılında tamamen onarılmıştır ilk yapım 1640 yılında eski bir Bizans Kilisesi üzerine yapılmıştır. İç mekana merdivenlerle çıkılır. Minberi ahşaptır. Girişteki Kemerde bulunan iki adet davut yıldızı dikkat çekicidir. Caminin hemen yanında bir Sıbyen Mektebi vardır ancak bu Mektebin Cami ile alakalı olmadığı düşünülüyor Mektebin duvarında ise yine bir çeşme var ancak çeşmede Cami ile alakasız olmasına karşın zaman içinde Kemankeş ismi ile anılmaya başlamıştır.