THY'nin Ağrı-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı iniş için Atatürk Havalimanı'na alçalmaya başladığı sırada denizden çok güçlü lazerle taciz edilmeye başladı. Pilot yolcuların can güvenliğini sağlamak için derhal Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesi ile temasa geçerek, lazerin tutulduğu koordinatları bildirdi. Pilot uçağın çok güçlü lazer ışıklarıyla taciz edildiğini, kokpitte hakimiyeti kaybetmek üzere olduklarını söyledi.
NEFES KESEN OPERASYON
Pilot lazerin Florya açıklarında denizdeki bir tekneden tutulduğunu da belirtti. O sırada havada seyreden polis helikopteri pilot ile kule arasındaki konuşmaları dinledi. Helikopterdeki polisler durumu Küçükçemece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Havadan polis helikopteri denizden de polis botu lazerli uçak tacizcilerini yakalamak için amansız bir takip başlattı. Polis botu lazer tutulan tekneye yaklaşırken ışıklarını kapattı ve sessiz moda geçerek takibi sürdürdü. Bu sırada helikopter de lazerin geldiği noktaya doğru alçaldı. Polis çok yaklaşmasına rağmen teknedeki magandalar lazer tutmaya devam etti. Tam bu sırada polisler tekneye ani baskın yaparak A.D ve K.Y isimli iki şahsı suçüstü yakaladı. Tekneden polis botuna alınan şahıslar Küçükçekmece Polis Merkezi'ndeki sorgularının ardından nöbetçi savcılığa sevk edildi.
LAZER TUTMANIN CEZASI 10 BİN TL
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü 2011 Ekim ayında uçaklara lazer tutanların sıkı takibi ve yakalananların ağır şekilde cezalandırılması için ortak çalışma başlatmıştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2012'de uygulamaya koyduğu yönetmeliğe göre, uçuş emniyetini riske edecek şekilde uçaklara lazer tutanlara, uçak haberleşmesine müdahale ederek, benzer ihlallerde bulunanlara 10 bin TL para cezası veriliyor. Ayrıca uçakta elektronik aygıt kullananlara 500 TL, uçuş ekibine fiziki müdahalede bulunanlara, uçuş güvenliğini riske edenlere ve uçakta sigara içenlere 1000 TL para cezası kesiliyor.