Bu sınavları daha nitelikli hale getirmek amacıyla Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı'nın (YDS) adıyla birleştirerek yılda 2 kez yapacaklarını dile getiren Demir, ilk sınavın 7 Nisan'da olacağını, ikinci sınavın ise Ekim ayı içerisinde yapılmasının planlandığını belirtti.
KPDS ve ÜDS'nin geçerliliğinin devam edeceğini dile getiren Demir, ''Mevcut KPDS ve ÜDS'nin geçerlilikleri devam edecek ve yeni gelenler YDS'ye girecek. Bu yıl yapacağımız YDS'nin, KPDS ve ÜDS ile eşdeğerlilikte olmasını sağlayacağız. Dolayısıyla bu sınava geçişte bir sorun olmayacaktır'' diye konuştu.
YDS'nin belirli bir geçerlilik süresi olmadığını, sürekli geçerli olacağını ifade eden Demir, ''Ancak kurumlar kendi istekleri doğrultusunda süre tanımlayabilir. Yabancı dil tazminatı için süre yine KPDS'de olduğu gibi 5 yıl'' dedi.
YDS sürekli geçerli olacak
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yabancı Dil Sınavı'nda alınacak puanın sürekli geçerli olacağını söyledi.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ÖSYM'nin önceki yıllarda Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) yaptığını; Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) içinde, pek çok kamu kurumu sınavlarında ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) da yabancı dil testi olduğunu hatırlattı.