Sultanbeyli 40 ülkeden 100 üniversiteli genci ağırladı
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), 9. Uluslararası Gençlik Buluşması kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden 100 üniversiteli genci Sultanbeyli’de buluşturdu.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden 100 genç haftasonu Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in konuğuydu. Belediye Büyük Salon’da gerçekleştirilen programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Bilal Şenel ve Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç de katıldı.
İDSB Başkanı Cihad Terzioğlu konuşmasında yılda iki kez gençlik buluşması gerçekleştirdiklerini ifade etti ve “İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşları arasında sürdürülebilir gelişim, birlik ve koordinasyonu temin etmeyi hedefliyoruz. Bu hafta 40 ülkeden, 100 gençle Kuzey Kıbrıs’taydık. İslam dünyasının sorunlarını birlikte ele aldık, çözümler aradık” dedi.
“Uykudan Hep Birlikte Uyandık”
Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’nin böyle bir organizasyonun parçası olmasından mutlu olduğunu ifade ederek, “Öncelikle İslam dünyası sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelmesi ve bu birlikteliğin İslam ülkeleriyle buluşmalar yapmasından büyük mutluluk duydum. Özellikle gençlerin bu konunun merkezinde yer alması çok önemli” dedi. Keskin konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Batılı sistemlerin özellikle Osmanlı Devleti’nin yıkılmasından sonra bizi birbirimizden ayırması ve birbirimizden haberdar olmayışımız gerçekten çok büyük bir acıydı.”
Yüz yıllık uykudan hep birlikte uyanıldığının altını çizen Keskin, “Bizi uyandıran Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti kadrolarına ve İslam ülkelerindeki kıymetli yöneticilerimizle birlikte siz değerli kardeşlerimize müteşekkiriz. Sizlerle birlikte dünyaya adaleti getirmek için çalışacağız. Başbakanımızın misyonu, kıymetli vekillerimizin ve başkanlarımızın vizyonu neticesinde bu birliktelikler dünyanın her tarafına adaleti götürecek diye düşünüyorum” dedi.
“İlişkimizin Olduğu Her Ülke Komşumuz”
AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit de programı düzenleyenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Çok değil bundan on sene önce yanı başındaki ülkelerle ilişkilerini geliştiremeyen ve bu ülkeleri kendine düşman gören bir Türkiye vardı. Ancak bugün nerede olursa olsun, insani bağımızın ve ilişkilerimizin olduğu her ülkeyi komşumuz olarak gören, onlarla diyalog geliştirmeye çalışan bir ülkeyiz. Filistin bağımsız olmadan, Suriye özgürlüğüne kavuşmadan, Arakan’da, Afrika’da annelerin gözyaşı dinmeden mutlu olamayacak bir Türkiye var” dedi.
“20. ve 21. yüzyıl küreselleşmenin yüzyılı olarak adlandırılıyor, ancak bence bu yüzyıl ayrılıkların yüzyılıdır” diyen Macit, “20. yüzyılda aynı dili konuşan, aynı dini, kültürü paylaşan insanlar, hatta aileler çalakalem çizilen sınırlarla birbirlerinden ayrıldılar, kopartıldılar. Her ayrılık acıdır, gözyaşıyla doludur.” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009 yılında Davos’taki tepkisini hatırlatan Macit, “İnsanların özgürlük ve adalet duygularını tatmin etmeyen sisteme birinin çıkıp ‘one minute’ demesi gerekiyordu. Sayın Başbakanımızın söylediği bu söz yalnızca konferansın moderatörüne ve İsrail Başbakanı’na değil, bu yüz yıllık ayrılığa söylenmiş bir sözdü” dedi.
Program, konuşmaların ardından katılımcılara verilen hediyelerle son buldu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.