“Çiçekçi Sokağı”, Şişli Tiyatrosu’nda prömiyer yapacak

“Çiçekçi Sokağı”, Şişli Tiyatrosu’nda prömiyer yapacak

Teatro Rudius’un yeni müzikli oyunu “Çiçekçi Sokağı”nın prömiyeri, 15 Aralık Cuma akşamı saat 20.30’da Şişli Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Başkarakterlerinden birini, sekiz yıl aradan sonra tiyatro sahnelerine dönen ünlü oyuncu Wilma Elles’in canlandırdığı oyunda Elles’e; Alp Balkan, İlkay Özşen, Dilara Tabak, Ali Alkın Aydın, Kosta Kortidis, Pari Mayıs ve Akın Kaplan eşlik ediyor.
Kosta Kortidis’in, 1900’lerin başında gazetelerde yayınlanmış gerçek bir haberden, sekiz milletin etrafta dokuz lisan konuştuğu Pera’da, Çiçekçi Sokağı’nda işlenmiş bir cinayetten ilham alarak kaleme aldığı ve yönetmenliğini üstlendiği “Çiçekçi Sokağı”, bir adalet, bir cinayet, bir kadın hikâyesi anlattığı oyunun şarkı sözleri Kortidis’in, besteleri Altuğ Akınsel’in, koreografisi ise Alkış Peker ve Alper Akalın’ın imzasını taşıyor.

cicekci-sokagi-sisli-tiyatrosu-nda-promiyer-yapacak1.jpg
İki perdelik “Çiçekçi Sokağı”, 15 Aralık 2023 Cuma akşamı saat 20.30’da Şişli Tiyatrosu’nda gerçekleşecek prömiyerinin ardından, 22 Aralık 2023 Cuma akşamı da aynı saatte aynı salonda seyirciyle buluşacak. Oyunun biletleri, biletinial.com’dan ve gişeden temin edilebilir.
yunun konusu
Bir önceki yüzyılın başlarında Pera’da vuku bulmuş, gazete sayfalarına kaydolmuş kanlı bir hadise… Aşk, tutku, entrika, intikam çemberinde iki perdelik bir hayal ya da perdesiz bir hakikat… Sekiz milletin etrafta dokuz lisan konuştuğu Cadde-i Kebir’in en müstesna sokağının, Çiçekçi’nin, güzeller güzeli, iyi yürekli Despina’nın, yakışıklı ve gizemli Vasilis’in, kalbi kara Periklis’in, bilge meyhaneci Zafiris’in, Pera’nın beyaz eldivenli efendisi Şık Manol’ün ve kahve fincanında hakikati gören Türkan’ın hikâyesi bu. Gün yüzüne çıkan sırların ışığında bir adalet, bir cinayet, bir kadın hikâyesi…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.