İstanbul’da dezavantajlı bölgelerden 15 bin kişiye sanat kapıları açılıyor

İstanbul’da dezavantajlı bölgelerden 15 bin kişiye sanat kapıları açılıyor

İstanbul'daki dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve hayatında hiç konsere veya tiyatroya gidememiş bireyler, Zorlu PSM'nin yeni projesiyle kültür sanat etkinliklerine katılacak.

Projede 2030 yılına kadar 15 binden fazla insanın sanatla buluşturulması hedefleniyor.

İstanbul'da yaşayan dezavantajlı gruplara yönelik heyecan verici bir kültür ve sanat projesi hayata geçiriliyor.

Türkiye genelinde ve İstanbul'da dahi yüksek oranlarda görülen, hayatında hiç konser veya tiyatro etkinliği izlememiş kişileri hedefleyen bu proje, Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) öncülüğünde başlatıldı.

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, SosyalBen Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ece Çiftçi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Banu Taşkın'ın katıldığı bir basın toplantısında proje hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı.

Filiz Ova, proje ile ilgili olarak "Daha iyi bir yaşamı sadece kendimize değil, başkalarına da mümkün kılmak adına her kurumun sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Projemizle ilk yılda 449 bireye ulaştık ve 2030'a kadar 15 bin kişiyi sanatla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Ece Çiftçi, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin çocukların kişisel gelişimleri için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Çiftçi, "Kültürel etkinlikler, çocukların kendini ifade etme, özgüven ve iletişim gibi temel becerilerini güçlendiriyor" şeklinde konuştu.

Banu Taşkın ise maddi imkanların kültürel ve sosyal etkinliklere katılımda belirleyici bir faktör olduğuna dikkat çekti. Taşkın, "Gençlerimizin sanatsal faaliyetlere ne zaman ne de finansal imkan ayırabilmesi zor.

Ancak bu durumu değiştirmek için çabalıyoruz. Sanat, bireylerin düşünmesini, duygularını ifade etmesini ve hayata farklı bir pencereden bakmasını teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

Proje, şimdilik İstanbul'dan katılım sağlayacak kişilere açıkken, ilerleyen yıllarda tüm Türkiye'ye yayılması planlanıyor. Bu proje, sanatın toplumsal dönüşümdeki rolüne vurgu yaparak, daha fazla insanın kültür-sanat etkinliklerine erişimini sağlamayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.